ME time Cherryl Challenges

ME time is inmiddels een bekend begrip. ME time, tijd voor jezelf. Rust en ruimte van en voor jezelf. Je hebt het nodig, je hebt het verdiend. Soms zit je zo in een rush door alle dingen die er op je afkomen, je blijft maar bezig, je blijft maar druk en actief. Misschien red je het wel elke keer, kom je steeds net aan voldoende slaap en kom je ook nog aan leuke dingen naast de drukte toe. Misschien ook helemaal niet. En hoe dan ook, net als een auto die een keer weer met benzine of gas gevuld moet worden, een plant die water nodig heeft, heb jij ook een oplaadmoment nodig om weer die energie te ervaren om zowel de nodige en fijne dingen op te kunnen pakken.

ME time

Aandacht voor jezelf, daardoor ook weer frisse aandacht voor iets of iemand anders.

En ik heb het niet over eindelijk eens een goede schoonmaak in huis doen omdat je er door drukte en chaos maar niet aan toekwam. Heel fijn om een schoon huis te hebben, dat kan je een rustiger gevoel geven. Maar dit is geen ME time.
Ik heb het ook niet over leuke dingen met je gezin doen, hoe leuk en fijn dit ook kan zijn. Dat zet ik onder de noemer family time, geen ME time.
Je kunt vast genoeg goede en fijne dingen bedenken die goed aanvoelen als je ermee bezig bent, als je ze gedaan hebt. Maar is dit ook échte ME time?
Ik heb het dan ook over tijd voor jezelf, voor jou alleen, met jezelf alleen.

Ben je bekend met dit begrip? Maak je er gebruik van?
Of merk je dat je nu denkt: had ik maar meer ME time, deed ik er maar meer mee?

Door deze blog te lezen, neem je al een stap om jezelf hierin serieus te nemen.

Tip of the moment: maak een top 3 LEUKE dingen!

Hier lees je over het maken van 2 x een top 3. Dat zou je zelfs NU kunnen doen, zodat je de inhoud van deze blog ook verder echt goed kan gebruiken. Je maakt een top 3 noodzakelijke dingen om op te pakken. EN je maakt een top 3 met die dingen die je echt graag WILT oppakken, omdat ze je leuk, rustgevend, bevrijdend, energie-opwekkend of iets anders fijn lijken.

Deze top 3 pak je erbij wanneer je even vastloopt en bijvoorbeeld de noodzaak voelt om je te focussen op iets luchtigs. Het is toch ook leuk om iets leuks in het vooruitzicht te hebben, dit wil je nu echt niet meer uitstellen of loslaten, zeker niet nu je hier een top priority van heb gemaakt in je top 3!

Ik kan me voorstellen dat zo’n superfijne top 3 niet per definitie voor jou betekent dat dit pure ME time is.
Lees dan zeker even verder.

ME time: jezelf opladen, dat heb je zo verdiend

Check eerst eens deze korte video over ME time (2.40 min.).
Klik op de afbeelding of  >>> KLIK HIER <<<

ME time Cherryl Challenges

Neem deze simpele tips met je mee en bedenk middels het onderstaande waar jij je lijstje mee kan aanvullen

Voor je brainstorm: waar denk je aan als je denkt aan pure ME time?

Bijvoorbeeld:
Een kalme, luchtige activiteit om mee tot rust te komen.
Iets actiefs wat jij echt leuk vindt.
Een activiteit waar je al laaang niet meer aan toe bent gekomen.
Een activiteit om aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te kunnen werken, met zo min mogelijk afleiding.
Een activiteit om zonder de energievréters uit je omgeving jezelf op te kunnen laden, om de dingen weer beter, frisser en positiever aan te kunnen.

Waar ik bij echte ME time zoal aan denk: badderen, een boek lezen, een tukje doen, yoga, sporten, massage, Netflix serie, een nieuwe plek of ruimte opzoeken die goed aanvoelt om iets voor jezelf te doen. Ook kletsen met een vriendin, je bent dan niet 100% alleen, maar aan de telefoon babbelen terwijl je er lekker bij zit of ligt, je hart kunnen luchten, positiviteit opzoeken, kan ook heerlijk werken.
Ook vind je in deze blog enkele fijne tips en ideetjes en kunnen deze en deze blog   je verder inspireren.

Hoeveel uur besteed je aan ME time?

Elke dag urenlang écht iets voor jezelf doen, gaat je wellicht niet altijd lukken.

Hoe die je het dan op een dag dat je echt heeeeeel erg druk bent?
Kies dan bewust een ME time moment uit wat niet langer dan een kwartier duurt, maar wat jou net weer zo lekker oplaadt.
En zo ook iets wat een uur kan duren, of een halve dag.
Of een keer een hele dag of zelfs langer. Heerlijk om eens een hele dag niets te hoeven doen en alleen datgene wat JIJ wilt.

Wil je hier extra aandacht aan geven in het hele cirkeltje van dingen (moeten en willen) oppakken?
Kom dan zeker de online workshop in 10 stappen van besluiteloosheid (en chaos en drukte in je hoofd) naar meer focus, resultaat en trots te raken. Dingen afkrijgen en weten dát je en wannéér je ook aan ME time gaat toekomen, hoe mooi zou dat nu zijn?

workshop 10 stappenplan Cherryl Challenges

Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.