oefening Me Time Cherryl Challenges

Het voordeel van meer ME Time herkennen, inzien en ervaren. Dat is wat er nu centraal staat!
Want ik praat niet zomaar over ME Time in deze blog en in deze blog of in deze video. Het is iets wat er mag zijn, wat er zelfs moet zijn. Voor jou. En ik weet dat jij dit weet…. En toch:

Argumenten tégen ME Time…

“Het is lastig om tijd voor mezelf in te plannen.”
“Er komt steeds iets tussen.”
“Ik wil iets voor mezelf doen, maar die ander kan mijn hulp wel goed gebruiken”.
“Ik word er zo om veroordeeld dat ik tijd voor mezelf wil nemen.
“JA tegen mezelf zeggen, wat is dat?”

Welk argument gebruik jij weleens of zelfs aldoor?
Ergens weet je wel dat je een reden hebt om juist wél tijd voor jezelf te nemen. Méér dan een reden. En anderen zouden jouw reden niet eens hoeven te weten. Als je (h)erkent dat het waardevol en noodzakelijk is om die tijd voor jezelf te nemen, ga je het op een gegeven moment ook steeds meer in je leven weten en dúrven te integreren.

In de vorige blog had ik het al over de drukte versus de rust. In drukke, chaotische tijden lijkt het algauw alsof je geen tijd hebt om echt tot jezelf te komen, behalve neer te ploffen op de bank met een snelle hap of direct door naar je bedje te gaan.

Met de volgende oefening heb je meteen twee vliegen in één klap te pakken: Herkennen dat bewúste ME Time zo waardevol en opladend kan zijn én dat het ook al kort en krachtig kan.

Oefening Me Time

Ik heb een oefening voor je! Gewoon een kleine, kortdurende oefening.
Maar ik ben ontzettend benieuwd hoe jij je na deze oefening gaat voelen.

Stap 1 – Oefening Me Time

Zet je mobiel op stil. Ga naar een ruimte waar je je echt even kan opsluiten of in ieder geval afsluiten. Neem hier eventueel oordopjes of een headphone mee naartoe. Een glaasje drinken voor na afloop. Je mobiel met timer of een wekker neem je ook mee.

Dit hoeft maar 1 minuutje te duren als je niet nog de deur uit hoeft voor een fijn plekje.

Stap 2 – Oefening Me Time

Stel je timer af op 5 minuten. Controleer of het niet afgaat met een heel hard geluid, pas dit eventueel aan. Zit of lig op een voor jou zo ontspannen mogelijke manier. Gebruik de oordopjes indien je je nog meer wilt afsluiten.

Ook weer 1 á 2 minuutjes om een fijne houding te vinden en om je timer af te stellen.

Stap 3 – Oefening ME Time

Je doet bij voorkeur je ogen dicht voor een extra bewuste ervaring. Ogen dicht of niet, je blijft in je ontspannen houding liggen of zitten zonder iets te doen – en dus ook zonder stiekem op je mobiel te kijken als je die bij je hebt… of op je mobiel of wekker te kijken hoeveel tijd er is verstreken.

Dit duurt 5 minuten.

Stap 4 – Oefening Me Time

Je timer gaat af, de 5 minuten zijn voorbij. Had je je ogen dicht? Dan open je ze nu.
Sta (of zit) er even bij stil hoe het voelde om deze 5 minuten stil te zijn. Dat je er in deze tijd voor jezelf was, gewoon zo in je uppie, geheel in rust. Drink wat slokjes uit je drankje die je misschien hebt meegenomen.

Dit hoeft niet lang te duren, laten we zeggen 2 minuten.

Oefening Me Time – Mission accomplished!

In totaal heeft jouw ME Time oefening ongeveer 10 minuten geduurd.
De kans is aanwezig dat die 5 minuten best lang aanvoelden… of heb ik dit mis?
Meestal wanneer je niet weet hoe laat het is of hoeveel tijd er voorbij is voordat iets is afgelopen, kan de tijd lang aan gaan voelen.

De achterliggende gedachte om de oefening als bovenstaande te doen, is:

  • Om in eerste instantie die 10 minuten voor jezelf te hebben,
  • Maar ook dat je voelt en ervaart hoe láng de tijd voor jezelf kan aanvoelen wanneer je dit al BEWUST doet.

En zo kunnen 10 minuten tijd voor jezelf al lang aanvoelen. Zo kan je met 10 minuten jezelf al opladen, kan jij bijkomen en kan jij de drukte die er nog voor je ligt weer even goed aan. En die argumenten in het begin? Die vallen steeds meer weg.

Ga jij deze oefening ME time voor jezelf doen?
Laat je me dan ook na afloop weten hoe je dit hebt ervaren?
Herhaal het… oefening baart kunst 😊 Let me know!

Met het Mijn ME Time project maak jij verdere stappen in het meer tijd voor jezelf kunnen en dúrven nemen voor jezelf. Ga ervoor!

Klik hier of op de button:

oefening Me Time Cherryl Challenges

Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.