lachen-gieren-brullen-plezier-energiegever

Heb jij dat ook weleens? Dat je zo ongelooflijk in een deuk ligt en dat je bij jezelf denkt: ik trek het niet meer, ik moet even tot mezelf komen totdat… je weer keihard gaat lachen? Wanneer heb jij voor het laatst zo’n melige bui gehad en met wie heb je dit moment gedeeld? Ik vind dat zo heerlijk, om zo te kunnen lachen dat je wangetjes er pijn van gaan doen en dat de mensen om je heen gaan denken dat het óf niet goed met je gaat of… dat ze vanzelf mee gieren!

Wanneer je merkt dat je hier energie van krijgt

Een gezellig etentje waarin de leuke, grappige en verrassende verhalen zich elkaar afwisselen. Een telefoontje die jou laat lachen omdat de beller zo vrolijk en leuk is. De grappenmaker op je werk die jou met zijn grapjes toch altijd laat lachen hoe druk en chaotisch het ook is. Of er is net iets op straat gebeurd waarna jij met je vriendin steeds moet lachen omdat jullie het toch best komisch vonden. En ga zo maar door.

Heerlijk hoor om met iemand zo in een deuk te kunnen liggen. Men staat er lang niet altijd bewust bij stil wat dit met iemand doet en ik ben dan ook benieuwd of jij hier al weleens bij stilstaat. Heb jij zo’n iemand in jouw leven? Met wie je zo kan lachen? Iemand die jou láát lachen? Om wiens grapjes jij na tijden nog kan lachen wanneer je er weer aan denkt?

En je hoeft niet eens altijd meteen in een deuk te liggen omdat je iets grappig vindt, dat je voelt dat je moet lachen, dat je geniet. Het wijst zich 9 van de 10 x vanzelf uit met een lach op je gezicht. Met een vrolijkere vibe om jou heen of zelfs een vrolijkere vibe in de ruimte of omgeving waar jij bent. Met dat fijne, plezierige gevoel wat jij hebt en wat je later weer ervaart zodra je aan dat leuke, grappige, gezellige moment terugdenkt.
Plezier is wellicht het mooiste verbindende woord. Plezier laat je lachen, laat jou voelen dat je leeft, dat je geniet, je hebt hoop, je ervaart verbinding en het voelt zo goed, zo positief. En met de ene persoon heb je dit regelmatig, met een ander heb je misschien één zo’n moment ervaren. Maar dat maakt helemaal niet uit als jij er nog steeds met een glimlach aan terug kan denken.

Plezier hebben met iemand, het gezellig hebben met iemand, je goed voelen door die gezelligheid met die persoon, is een signaal dat jou vertelt dat je met een energiegever te maken. En wellicht ontvang je ook andere signalen bij deze energiegevende persoon (KLIK HIER voor een video).
En vergis je niet, wanneer je zo’n gezellig, plezierig moment met iemand ervaart en er zo gelachen wordt, dan is de ander niet alleen een energiegever, maar JIJ OOK! Als jij niets leuks of fijns aan dat moment zou kunnen bijdragen, zou die wisselwerking in veel gevallen ook veel minder plezierig en veel minder energievol ervaren kunnen worden.

Yes, ook ik heb mijn ‘lachen, gieren, brullen’ momenten

Wanneer ik het naar m’n zin heb, zal je dat écht aan mij merken, van mijn gezichtsuitdrukkingen tot aan mijn hoge en soms harde Hihi-He-Haahahaa-lach aan toe (hoe meliger, hoe hoger de lach!). Volgens mij ben ik dan ook nog eens spontaan te noemen en dat ben ik ook echt niet altijd, want ik ben iemand die zich graag ergens op instelt en het liefst overal op voorbereid is. Wanneer ik dat spontane gevoel ervaar en zich dat ook uit, voel en zit ik ook helemaal in die energie. De anderen geven mij energie, het moment of de situatie geeft mij energie, het gevoel wat ik door het lachen, door alles wat er gezegd en gedaan wordt krijg, geeft mij ook weer energie. En ik raak er ook weer energievoller van, wat ik ook weer makkelijker kan geven.

Toen onlangs een vriendin langskwam om eens samen te eten samen met mijn vriend erbij, waren we lekker aan het bijkletsen en zaten we te genieten van de wraps die je zelf kon maken, hier had ik alles voor voorbereid en klaargezet. Na het eten zaten we op een gegeven moment nog even op de bank voordat ze weer weg zou gaan. We hadden het over ‘foute’ liedjes en in een spontante bui (ja, daar komt het al) zei ik ‘ik zoek het even gauw op YouTube!’ Makkelijk he, die mobieltjes van tegenwoordig ? En zo vond ik al snel wat van die foute liedjes en hoorde je een snelle beat in de woonkamer. En we zaten op de bank mee te bewegen terwijl we over die liedjes spraken en op een gegeven moment stonden m’n vriendin en ik ook op om er maar op te dansen. Dat werd een dolle, gekke boel en ik kan je vertellen, we hebben gelachen woehaaa! Vriendlief deed er niet echt aan mee, maar volgens mij vond hij het wel grappig dat onze vriendin en ik ineens zo melig waren.

Achteraf kan ik terugkijken op een heerlijk spontaan moment waarin we ons allemaal lekker ontspannen voelden en we ook flink hebben gelachen om de liedjes en om hoe we deden! Niet dat ik toen niet spontaan was, maar als mijn vriendin niet spontaan meedeed en was blijven zitten, had ik er vast een minder positief gevoel over dan dat gevoel wat ik er nog steeds over heb.

Wat jij kan doen om bewuster die energie te ervaren én te kunnen geven

Zoek eens uit voor jezelf of jij zo’n persoon in jouw omgeving hebt met wie je weleens lekker kan lachen en waar dit nu eigenlijk aan ligt. Wie heb je gister gesproken, wie heb je van het weekend gezien? Herinner je je nog grappige momenten van een tijd geleden en dat je zo in een deuk lag, met wie beleefde je dit moment? Zoek het op, zoek die persoon weer eens op! En vertel je mij ook meteen wie het is? ?
Het kan jou zoveel goeds doen om je hier bewuster van te worden en om zo’n leuk iemand meer centraal te gaan zetten om zo ook meer en meer energie te ontvangen!

Liefs,
Cherryl

Zoek eens verder, gewoon met mijn 3 stappen methode. Met deze methode sta je eens stil bij álle mensen met wie jij in meer of mindere mate contacten hebt. Pak je dit signaal erbij, bij wie pik je dit plezierige signaal op?

energiegevers-energievreters-in-omgeving

 

Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.