Leuk zeg! Ja echt, er zijn zoveel leuke en waardevolle dingen in je dagelijkse leven die leuk zijn waar je zo van kan genieten.
Net die dingen, situaties, momenten, grapjes, mensen, ontdekkingen, maaltijden, plekken in je omgeving, hebbedingetjes, ga zo maar door, waardoor jij je weer net wat fijner, relaxter, luchtiger, positiever voelt. Die dingen waar je toch even een glimlachje van op je gezicht krijgt of waar je echt 5 minuten van in een deuk ligt. Heerlijk! Laten we daar ook eens echt bij stilstaan.

Wat ik ontdekte door een pré Paasbrunch

De dag voor Pasen had ik met m’n moeder afgesproken om bij mij thuis te lunchen.
Aangezien het toch ook bijna Pasen was, noemde ik het een ‘pré Paasbrunch’ ?
En ik dacht: laat toch eens kijken hoe ik een relatief normale lunch nét wat leuker en gezelliger dan normaal kan maken!
En ik dekte de tafel met een tafelkleed – laten we dan net een geel geruite kleed hebben, heerlijk toepasselijk! Ik zette het brood, boter en wat standaard dingen in leuke kleine bordjes klaar. Ik schilde een stuk komkommer en sneed het in smalle schijfjes, ook weer voor op een klein bordje. Warm water in een theepot op een warmhoudertje. In een apart bakje wat suikerklontjes, zakjes thee en lepeltjes. Gekookte eitjes in een ei houdertje met daarbij een klein lepeltje. Een bos roze rozen die er nog goed uitzag op de eettafel bij gezet met nog oude gele ei-paashaasjes.
M’n moeder vond het helemaal leuk en we hebben ook echt super genoten, van eigenlijk een normale lunch met net wat extra’s!

ZO LEUK ZEG!

Waarom vertel ik dit zo? Ik merkte namelijk dat ik het echt ZO LEUK vond om het zo te doen, te regelen, voor te bereiden. En dat ik veel vaker op zo’n gezellige manier wil lunchen, ook ontbijten en dineren trouwens. Als ik wéét dat ik er zo van geniet en ik er ook werkelijk éxtra geniet door er gewoon even een paar minuten extra aandacht aan te geven… Waarom zou ik dit niet vaker doen? Waarom doe ik het dan te weinig?
Zo genieten van zelfs de kleinste, meest normale, standaard dingen in het dagelijkse leven, daar ga ik me gewoon nog beter, fijner en positiever door voelen. Gelukkiger zelfs.
In de praktijk gebeurt het niet zo vaak of zo uitgebreid. En dat geldt wel voor meerdere dingen. Dus zou ik actie moeten ondernemen om dit wél voor elkaar te krijgen, toch?

Herken jij hier iets in? Weten dat er dingen in je – dagelijkse – leven zijn waar je vast veel meer van kan genieten, waardoor je ook een fijner gevoel over jezelf en je leven krijgt? Hier ook echt actie op willen nemen? Hierdoor ook weer positiever kunnen kijken naar de uitdagingen die het leven met zich meebrengt?

Jouw 7-stappenplan

Door hier toch zo bij stil te staan, kwam ik op een stappenplan om dit meer en meer in mijn systeem te krijgen. Ik neem je er graag in mee! Een stappenplan waarmee je op luchtige wijze steeds vaker die dingen wilt en gaat doen waar jij echt van kan genieten:

Stap 1:

Pak pen en papier. Bij voorkeur in jouw favoriete kleuren!

Stap 2:

Brainstorm en noteer waar je van geniet. De grote en kleine dingen.

Stap 3:

Houd dit een week of enkele weken bij. Maak je iets leuks mee? Heb je een leuk, grappig of waardevol moment met iemand meegemaakt? Ben je op leuke, bijzondere plekken geweest? Iets nieuws gevoeld? Haal hier uit wat jij zo leuk vindt, wat je hiervan vaker wilt meemaken en schrijf dit op. Heb je ergens om moeten lachen? Schrijf het op.

Stap 4:

Bekijk in de eerste week wat je hebt opgeschreven. Wat is er wat je extra aandacht wilt geven, wat je die week al kan uitvoeren of ervoor zorgen dat je het weer meemaakt? Bedenk daar acties op, plan ze in en voer ze uit.

Stap 5:

Bedenk daar acties op, plan ze in en voer ze uit. Noteer ook deze op een extra blad.

Stap 6:

Hoe voelde je je voor, tijdens en na het extra oppakken van iets op jouw lijst?

Stap 7:

Herhaal dit wekelijks. Vul je lijstje aan, kies wekelijks minstens 1 iets uit. Maar het mogen natuurlijk meerdere zaken zijn!

Extra tip!

Wil je iets echt meer en meer in je systeem krijgen en dus steeds vanzelf gaan doen en dus vanzelf vaker genieten? Herhaal diezelfde acties die daarvoor hebben gezorgd!

Print de stappenplan voor jezelf uit, zodat je zowel dit stappenplan als jouw lijst bij elkaar kan houden.

In de besloten Faceboekgroep ga ik overigens met regelmaat een vraag stellen waarmee je hier even bij stilstaat. Wie weet kan je je lijst aanvullen! Ik zal de hashtag #genieten gebruiken, zodat je alle vragen erbij kan zoeken ?

Ik kom je graag tegen!

Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.