Jeeeej, wat leuk, ik ben genomineerd voor de Liebster Award!
Voor mij is dit de 2e keer, hoe gaaf!
Deze keer ben ik genomineerd door Roos Streumer van www.mentaalonderhoud.nl ?
Dank je wel, zo leuk Roos!

De Liebster Award

De Liebster Award is in het leven geroepen om bloggers met hun blogs in het zonnetje te zetten en om hiermee ook meer bekendheid te creëren. Maar niet alleen dat hun blog in het zonnetje wordt gezet, je leert hen ook beter kennen!
De persoon die jou nomineert, heeft 11 vragen die je kan beantwoorden.
Wanneer jij je blog erover schrijft, beantwoord je die vragen én zet je ook zelf 11 vragen op een rij voor de 5 bloggers die jij weer hebt genomineerd! Zo geef je in feite de nominatie weer door.

Ben je al benieuwd naar wat je over mij te weten zal komen? ?
Lees hieronder verder:

 1. Wie ben jij?

Ik ben Cherryl, in mijn 30er jaren en woon samen met vriend Oscar in Zuilen, te Utrecht.
Ik ben van Hindoestaanse afkomst en alles wat je over het Hindoestaanse eten kent en/of hebt gehoord: ik houd er van! Ik kan helaas niet alles zelf maken, zoals roti. Wie weet in de toekomst!
Verder houd ik van lezen, goede en spannende films kijken voor de ontspanning en lekker kletsen en gek doen.  Want hey, er is al genoeg om serieus over te zijn. Althans, dat is mijn insteek ?
Misschien vind je het wel leuk om ook het volgende te weten: Ik heb een achtergrond in Maatschappelijk Werk, ik heb ook enkele jaren gewerkt als Docent Omgangskunde en daaraan toegevoegd heb ik Life Coaching gestudeerd om uiteindelijk als zzp’er aan de slag te kunnen gaan. De blogs die ik in de afgelopen tijden heb geschreven, zijn dan ook voor Cherryl Challenges ?

 1. Hoe is jouw blog ooit ontstaan?

Ik vind schrijven heel erg leuk. Ik heb zelfs een keer een NTI cursus ‘Korte verhalen en romans schrijven’ gedaan, omdat ik daarmee weer een extra impuls aan het schrijven kon geven. I loved it!

Schrijven kan gewoon ook zo fijn zijn, een uitlaatklep voor welke emoties of rondslingerende gedachtes dan ook. Nu we al jaren in een digitale / social media tijdperk leven, merkte ik op een gegeven moment dat ik het bijvoorbeeld moedig of vrijpostig of mooi of vredig (of wat dan ook) vond wanneer iemand over een bepaald onderwerp had geschreven. En dat ze daarmee dus ook uiting hadden gegeven aan een emotie of gedachte.

En om dan te zien dat het om wat voor reden dan ook door anderen werd gewaardeerd. Dat een ander er iets aan had. Dat het zo toepasselijk kon zijn op een bepaalde situatie, op een bepaald probleem.
Ik merkte dat ik hier ook iets mee wilde doen, want genoeg gedachtes en emoties in mijn hoofd en hart!
Zo ben ik eerst over iets meer algemene onderwerpen gaan schrijven, toen mijn passie en missie voor mijn onderneming duidelijker begon te worden, werden mijn blogs ook iets specifieker gericht.

 1. Wat wil jij meegeven aan jouw lezers?

Mijn lezers – en ook niet-lezers – zijn zoveel meer waard dan ze denken.
Ze kunnen ook zoveel meer dan dat ze denken. ECHT WAAR!
Dat je iets nog niet hebt geprobeerd, betekent niet dat je het niet kan!

 1. Welke van jouw blogs wil jij in het zonnetje zetten?

Oeps, dat vind ik een lastige! Ik vind meerdere blogs, eigenlijk allemaal wel, belangrijk genoeg om extra te delen. Niet in de laatste plaats met het zicht op wat een ander er aan kan hebben.
Maar ik ga ervoor, het is deze blog geworden: 3 tips om jouw doel te behalen

Vrij algemeen vergeleken met waar ik verder over blog, maar er zit zóveel potentie en kracht in met voor een deel ook de focus op wat ik belangrijk vind in het ondernemen van acties voor jezelf om je doelen te bereiken.

 1. Wat is de beste blog tip die jij ooit hebt gehad en die je wilt delen?

Ik heb aan diverse blogtrainingen meegedaan en voor een deel waren er overlappende tips, soms ook tegenstrijdige tips. Wat ik vaker terugkreeg en mij vooruit heeft geholpen om te blijven schrijven, is de combinatie van het mezelf blijven in hoe ik schrijf en bewust blijven van wat mijn doel is naar mijn lezers toe.
Waarom helpt deze combinatie mij? Soms vind ik het wel weer spannend om te schrijven en dat ook te delen, juist vanwege mijn doel. Vaak is mijn doel om de lezer te informeren en om herkenning en verdieping op een bepaald onderwerp aan te bieden met ook tips en actiedoelen om verder te kunnen.
Ik denk dan: als je mijn schrijfstijl fijn vindt, dan komt mijn boodschap en de inhoud daarvan ook echt beter aan!

Dus: jezelf blijven en bewust zijn van wat je doel met je blog is!

 1. Wat wilde je als kind later worden? En wat is hier van terecht gekomen?

Ik dacht altijd wel ‘econoom’ of ‘rekenkundige’ (na wat nazoekwerk kan ik echt geen functie als ‘rekenkundige’ vinden ? ) te worden, op de basisschool en later op de Havo was ik altijd wel goed met cijfers en later ook met de economische vakken. Ik ben ook een HBO studie gestart, gericht op internationale marketing, talen, enz.
Maar dat ging niet zoals gedacht, maakte de shift naar Integrale Veiligheidszorg (nu Integrale Veiligheidskunde), waar ik weer merkte dat vooral de sociale kant mijn favoriete én sterkste kant was. Het werd Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en later nog Docent Omgangskunde. Alles bij elkaar gekomen ben ik in ieder geval totaal geen econoom geworden!

 1. Waar kun je echt van genieten?

Na een goede nachtrust een helder zonnetje buiten zien schijnen en dan aanwezig voelen dat ik zoveel kan en wil doen. En ik kan dan van veel dingen genieten, maar vooral dat gevoel veel -aan- te kunnen en te gaan doen, dat is waar ik dan in feite toch wel het meest van geniet.

 1. Wat zou jij doen met een extra € 5000,- op je rekening? Waar zou jij dit aan uitgeven? Je mag het niet op een spaarrekening zetten!

Kom maar op met die extra € 5.000,-, yes ?! Ik zet het zeker niet op een spaarrekening, genoeg zaken waar ik het graag aan uit zal geven: vriendlief een keer lekker mee uit eten nemen tijdens een welverdiend weekendje weg. Mijn moeder verrassen met een leuk uitje. Een deel van het geld uitgeven aan fijne huishoudelijke spullen, nieuwe tafel en stoelen, nieuwe keuken attributen. Heb ik nog geld over? Dan toch ook een nieuwe laptop en bureaustoel. En nog steeds iets over? Nieuwe kleding en hebbedingetjes!
Of… ik besteed ál dit geld aan een personal trainer haha! In ieder geval: het geld komt wel op ?

 1. Wanneer vergeet jij de tijd?

Bij een voor mij goede, spannende blockbuster film. Of bij een heel goed, meeslepend boek.
Of bij veel inspiratie voor nieuwe te schrijven blogs!

 1. Wat is jouw favoriete restaurant en/of gerecht als je uit eten gaat?

Een leuke, maar toch ook moeilijke vraag! Ik denk aan ons ‘buurtrestaurant’ De Kleine Baron, waar we de eigenaresse bij de voornaam kennen en zij ons ook al jaren bij onze voornamen noemt. De Angus burger met heerlijke frieten erbij is daar toch wel ons favoriete gerecht.
Maar je hebt ook American Steakhouse in Utrecht aan de Oude Gracht: het gerecht wat ik toch 9 van de 10x neem is de Chicken George met gepofte aardappel in plaats van frieten.
En ik kan Sweetie -Chinees Surinaams restaurant- écht niet weglaten. Ook in Utrecht, ergens voorbij Pathé Rembrandt bios: ik eet er graag tjauwmin met geroosterde kip of 2 side gerechten, namelijk sautosoep met extra peper en een portie telo met bakeljauw (kabeljauw).

Tjauwmin met geroosterde kip te Sweetie…!! (foto door mij gemaakt)

Heb er nu al weer zin in!!!

 1. Ben jij een doener, een dromer, een beslisser of een denker? En waar merk je dat aan? (Kolb)

Deze leerstijlen herken ik zeker, die heb ik tijdens al mijn studies volop meegekregen.
Ik ben zeker een denker. Ik zeg ook weleens dat ik een gevoelige denker ben, gezien het hoogsensitieve in mij. Een denker zal ik altijd wel blijven, of ik het wil of niet.
Als ik bekijk hoe de dingen tot nu toe in mijn leven zijn gegaan in combinatie met keuzes maken, wachten, uitstellen, enz. zie ik wel een ontwikkeling van het dromen en denken naar steeds meer gaan DOEN.

Wie ik heb genomineerd!

Dee Deniz van – www.versterkjegeest.nl
Eveline Bongers van – http://muniper.nl/
Lily Faber van – http://wonderacademie.nl/blog/
Nettie Bom van – http://jouwlijflijn.nl/
Nicole Smit van – www.hyperventilatiecoach.nl

Allemaal mensen met een blog en missie waar jij zeker wat aan kan hebben in je -dagelijkse- leven! De vragen die ik hen meegeef:

 1. Wie ben jij?
 2. Wat dacht je of riep je uit toen je deze nominatie kreeg?
 3. Wat heeft jou tot het schrijven van blogs gebracht?
 4. Voor wie schrijf jij de blogs?
 5. Waar heb je nog nooit over geblogd en zou je wel willen doen?
 6. Welk beroep zou je uitoefenen wanneer je huidige beroep niet mogelijk was voor jou?
 7. Wat is je favoriete bezigheid tijdens je vakantie?
 8. Sneeuw of zon, en waarom?
 9. Wat zou jij naast vrede op aarde nog meer wensen?
 10. Waar stop jij je bezigheden voor wanneer dat zich aandient?
 11. Heb jij een stopwoord of stopzin en zo ja, welke?

Ik ben superbenieuwd naar hun antwoorden, ik kijk er naar uit!

Het was me een waar genoegen en ik zou zeggen: tot de volgende blog!

 

 

Share, follow, like.... <3
error
Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.