altijd sterk zijn

Onlangs werd ik me ervan bewust dat ik het lastig vind om mezelf te laten zien, mezelf te zijn, wie ik dus werkelijk ben. Misschien klopt dat ook weer niet helemaal, want ik laat mezelf wel degelijk zien. Maar ik laat niet álles zien van dat alles wat mij 100% Cherryl maakt. Ik laat niet altijd alles zien wat mij echt die unieke Cherryl maakt. En het is misschien ook niet altijd nodig. Maar het gaat erom waarom ik het lastig vind om die ‘verborgen’ gedeeltes van mijn eigen-ik te laten zien. Want misschien stel ik me dan wel té kwetsbaar op. En als coach of als simpelweg Cherryl moet ik toch altijd sterk zijn?

Wat vind ik dan eigenlijk lastig? Want het lukt me toch al aardig om mezelf te laten zien? Hmm, goede vraag he. Want op zich deel ik al veel. Ik ben in staat om met jou te delen wat mijn sterke kanten en mijn zwakke kanten zijn>, zoals je goed kan teruglezen ook op mijn website. Dat doet ook niet iedereen! Ik vind het leuk dat je mij leert kennen, gewoon de Cherryl die ik in het dagelijkse leven ben en die je ook vaak terug zal zien in mij als -jouw- coach. En was het je al opgevallen dat ik durf te ‘blooperen’ op mijn YouTube kanaal? En je gaat vanzelf nog meer van en over mij tegenkomen in bijvoorbeeld mijn besloten FB groep of in mijn nieuwsbrief. Maar dan is er toch dat ene gedeelte. Dat ene gedeelte waarbij ik altijd in mijn achterhoofd houd dat men dan al ‘heel snel zal zien dat ik eigenlijk helemaal niet zo sterk ben’.

Dat vind ik zelfs een beetje spannend.

Sterk zijn, altijd maar sterk zijn

Sterk, hmmm, ja dat kan ik wel zijn. Maar ik voel dat ook weer niet altijd zo. En echt, ik kan mijn twijfels met je delen, mijn verdriet, de dingen die ik me afvraag. Maar wanneer het echt gaat om wie ik ben, wie IK ben, die CHERRYL. Die Cherryl die bepaalde dingen ook gewoon spannend vind, bezwaarlijk vind, moeilijk vind. Hmm, dan vind ik het… lastig. Ik had het hier laatst met iemand over, we appten wat heen en weer, over wat dingetjes die ons tegen leken te zitten. En toen kwam er van mij uit dat ik een bepaald gevoel eigenlijk al bijna een hele week had. Een bezwaard, opgelaten en eigen ook wel naar gevoel over iets waarvan ik vond dat ik dat moest kunnen. Dan app je verder heen en weer, je weet hoe dat kan gaan. Totdat zij zei ‘dat ik ook niet altijd maar sterk hoef te zijn’. Want ook ik ben een mens met dingen die het een en ander moeilijk vind.

En ik wil je best vertellen wat het onderwerp toen was. Het ging over mijn eetgedrag. Ik ben al vaker dan eens begonnen om hier bewust mee aan de slag te gaan. En het gaat nu inmiddels bijna 2 weken best goed! Maar, de helft van die tijd liep ik toch met zo’n naar gevoel rond.

En met zo’n destructieve vraag in gedachte: hoezo zal dit me nu wél écht gaan lúkken? Want ja, dit is wel weer poging nummer zoveel.

En ja, het ging toen over eten en ook drinken. Maar ik besefte dat ik dit eigenlijk wel vaker heb. Ik heb echt ook weleens een keer dat ik over mezelf denk dat iets niet gaat lukken. Met eten, met mijn website, met het aangaan van een confrontatie, met informatie opzoeken, met iets leren, met ja, noem maar op, het kan van alles zijn. Alleen zal ik het ik niet zo heel snel aangeven wanneer ik daar wérkelijk mee zit.

Ik weet namelijk ergens dat ik het wel kan. Ik heb vaker iets overwonnen, ik heb vaker iets geleerd, ik heb zo vaak iets bereikt. Ik ben zoveel verder dan waar ik nu ben. Ik kan eigenlijk ook veel meer dan ik laat zien, misschien ook als een verborgen kant te zien? Maar toch he, maar toch. Op het moment dat ik zo’n gevoel of gedachte heb…. oeehhhhh. En dat hoef je niet altijd van mij te weten. Maar nu weet je het, een soort van. Dat ik echt wel ook weleens zo’n zwaar -mentaal- moment heen moet voordat ik besef dat ik iets wél kan, wél durf, wél heb gered, wél heb overleefd, wél ben gaan groeien. Dat ik me wél verder ontwikkel en dat ik er mag zijn, ondanks alles wat ik als moeilijk en lastig ervaar.

Trouwens…

En wanneer ik dan eens echt iets wil vertellen en iemand zegt ‘ohjaaaa dat herken ik, heb ik ook meegemaakt en….’… En er volgt dan een heel verhaal? Nee, dan krijg je me de volgende keer toch ietsje minder snel aan het praten over wat mij over mezelf dwarszit. Want ik dacht toch echt mijn verhaal te kunnen delen. Mijn innerlijke strijd op dat moment. Dat wilt de ander kennelijk ook kunnen. Maar ik dus ook!

Zeg eens eerlijk…

Zeg eens eerlijk tegen jezelf: herken jij je in mijn verhaal? Doe dan eens of je jouw naam terugziet in plaats van mijn naam. Dat kan confronterend zijn hè? Ik zal je er niet in laten hangen. Kom gerust naar de Cherryl Challenges groep, kom er gerust bij. En ik gun het je om hier ook eerlijk over te zijn naar jezelf toe. Dat kan al met de Tien Gouden Richtlijnen. Download en print jij het?

En misschien heb je die al eens gekregen. Maar mocht je deze Tien Gouden Richtlijnen nog niet hebben, dan wil ik je deze graag meegeven. Maak er gebruik van. Word je bewust van wat deze richtlijnen jou vertellen. Wat heb jij nodig, wat heb jij verdiend. Door welke processen jij heen zal moeten om verder te kunnen. En wat jij hierover kwijt wilt. En waar jij aan gaat werken om dit te kunnen doen. En ga hier dan mee aan de slag. Laat je het mij weten wanneer ik je hierbij kan helpen?

Liefs,

Cherryl
de Tien gouden richtlijnen

© Cherryl ~ Cherryl Challenges

Share, follow, like.... <3
error
Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Eén gedachte over “Altijd maar sterk zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.