Oei, dat kan misschien nog wel een lastige vraag zijn om te beantwoorden: wat laat jij achter in 2016? Want ik vraag mij dan af, besef jij wat jij zoal hebt meegemaakt in dit jaar? Maar natuurlijk, dat doe jij. Althans, jij wéét in principe wat jij hebt meegemaakt. Maar het maakt nog weleens wat uit of jij al dan niet beseft wát het met jou heeft gedaan en wat het voor sporen heeft achtergelaten. En daar gaat het mij in deze blog om: welke sporen wil jij graag achter je laten, wat wil je afgerond en wel niet meer mee hoeven te nemen naar 2017?

Teleurstelling, boosheid, verdriet. Iets missen, iets niet hebben gedaan, iets niet hebben gedurfd. En dan eventueel weer verdriet, wrange gevoelens, pessimistische gedachten. Maar ook blijheid, iets hebben bereikt, iets wél hebben gedaan, trots. Hoopvolle verwachtingen hebben, stiekempjes of voluit vooruit kijken. Je kunt het nog zo gek niet bedenken, maar alles wat je meemaakt laat een spoor achter, in jouw hart, ziel, je gedachten en gevoelens. En weet je wat dan weer zo lastig is? Soms denk je dat je iets al achter je hebt gelaten, maar eigenlijk is dat toch niet het geval… Herkenbaar?

blog-0022-waar-niet-en-wel-behoefte-aan-p

Ik zal je iets persoonlijks vertellen. Eerder dit jaar heb ik een aantal maanden een welkome baan gehad. Gehad, vanaf september had men mij helaas niet meer nodig. Ondanks deze fijne verademing en welkome baan ervoer ik toch duidelijk teleurstelling, verdriet. Ook boosheid. De vraag ‘waarom IK?’ schoot vaak door me heen. Heel misschien nu ook nog wel eens een keer. Want inderdaad, waarom overkomt het mij, wéér, dat ik dan eindelijk een baan heb en dan, voordat ik er goed en wel van heb kunnen proeven, mijn bordje alweer leeg is? Nee, dat heb ik toch niet verdiend? Na al mijn diploma’s, sollicitaties en inzet? Pffff. Maar dit gezegd hebbende, ik had en heb er echt geen behoefte aan om me zo down te blijven voelen, ook al vind ik dan stiekem dat het niet zo heel gek zou zijn. Ik heb er geen behoefte aan om:

  • me neerslachtig te blijven voelen
  • te blijven denken dat ik het niet waard ben
  • mijzelf tegen te houden verder te komen door neerslachtige gedachten en gevoelens
  • en zoveel meer!

Wél heb ik de behoefte om:

  • me beter te gaan voelen
  • trots te kunnen zijn
  • iets te hebben om mezelf bezig te houden, waardoor ik ook door kan gaan
  • verder te ontwikkelen en iets te doen waar zowel ik als anderen zich ook beter gaan voelen

Herken je hier iets in? Ik denk het wel, althans in meer of mindere mate. Het is toch niet leuk om te blijven ervaren dat het allemaal maar niet lukt? Nee, dat is het inderdaad niet. Maar jij kan nog altijd het heft in handen nemen en ervoor zorgen dat het tij gaat keren. Op zijn minst hoe jij in het leven gaat staan. Dat heb je in ieder geval wel verdiend! Voel je al een beetje aan waar ik voor heb gekozen?

blog-0022-wat-laat-jij-achter-in-2016-p

Mijn vraag aan jou: wat laat jij nu werkelijk achter in 2016? Denk daar eens over na. Probeer daar toch even de tijd voor te nemen. En wees alvast ook trots op jezelf dat je het probeert en dat je het gaat doen: iets achter je laten.
En pak daar ook in mee wat je in 2017 wilt oppakken. Omdat het maar blijft liggen of omdat je er niet aan toe bent gekomen. En niet omdat het te moeilijk is, maar omdat je er iets aan wilt gaan doen! Laat je het me weten in de besloten <Facebookgroep>?

Liefs,

Cherryl

Schrijf je je ook in op mijn nieuwsbrief? De eerste brief gaat er zondag 11 december uit… En ik gun het je zo graag die weg vrij te kunnen maken naar The Best You! Eenmaal ingeschreven ontvang jij mijn eerste cadeautje voor jou: de ‘Tien gouden richtlijnen’. Richtlijnen waarmee jij je bewuster wordt van wie jij bent, wat jij nodig hebt, waar jij voor wilt gaan, om risico’s te nemen om jezelf verder te gaan ontdekken… Go for it! <3

 

© Cherryl ~ Cherryl Challenges

Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.