genieten Cherryl Challenges

GENIETEN, YES!

Genieten is voor mij hét kernwoord wat in het jaar 2019, maar ook in de jaren daarop centraal mag staan. Het is niet eens een kwestie van mogen of moeten, het ís gewoon zo 😊

Wanneer ik terugdenk aan mijn 2018, kan ik eerlijk zeggen dat ik alweer een aantal jaar niet zo’n intens en life-changing jaar heb gehad zoals 2018 wel is gebleken voor mij. En wanneer je dan te maken hebt met minder energie, veel keuzes – moeten – maken, grenzen bepalen of opnieuw definiëren, en van alles wat op de 3 genoemde zaken invloed kan en zal hebben, dan kan dat zomaar zo blijven overheersen.

Genieten… En evenwicht vinden

In het Facebook bericht dat ik op 1 januari 2019 had geplaatst, kon je al meer over mijn 2018 lezen (o.a. buscrash… oogoperatie… fibromyalgie…). Meer evenwicht vinden in het grenzen stellen in wat ik wel en niet kan en wil en vooral genieten van de energie die ik wél heb, de tijd die ik wél kan besteden aan iets of iemand. Of ook aan mezelf. Wetende dat het niet altijd even ideaal zal lopen, maar ondertussen dan zoveel mogelijk genieten van wat ik kan en wil doen.

Na zoveel maanden gedoe en toestanden en onzekerheid en en en van aaaaaalles, wil ik dat ik aan mijn dagen zal merken dat het goed, fijn, leuk is wat ik doe. Dat de keuzes die ik maak, keuzes zijn die bij mij passen en mij tevreden en goed zullen laten voelen.

Daarom wordt het ‘genieten’ en het hebben van een goed gevoel over wat ik wel en niet doe ook echt mijn uitgangspunt.

Genieten, ga jij daar ook voor?

Wanneer jij ook een intens, chaotisch of ook heel vervelend en naar jaar achter de rug hebt, kan ik me zo voorstellen dat je met me meedoet. Meer willen genieten, duidelijkere keuzes voor en echt vanuit jezelf kunnen en durven maken. Evenwicht vinden in wat kan en niet kan, wat moet en niet moet. Je goed, fijn, positief kunnen voelen. Ik gun het je zo!

Maar het kan soms spannend zijn, wanneer je die keuze hebt gemaakt om dit écht voor eens en voor altijd op te pakken, om het écht aandacht te geven.

Wat je tegenkomt

Je wilt op sommige gebieden van je leven de dingen graag anders doen, meer of minder of niet meer doen. De zaken die hiervoor in de plaats komen, de keuzes die je hierin maakt, kunnen voor een fijner gevoel gaan zorgen.
Maar wat je tegen kan en/of zal komen:

  • Mensen die het niet helemaal snappen waarom het zó moet, anders moet
  • Eigen twijfels en onzekerheden of je wel goed bezig bent, of je deze weg op moet gaan
  • Weerstand tegen de veranderingen die plaats vinden, in je bekende cocon blijven voelt veiliger aan.

Herkenbaar! En ook logisch. Niet iedereen is even makkelijk met veranderingen die plaats vinden en die ondervind je vaak zelf ook. Tegelijkertijd voel je niet voor niets dat je die verandering nodig hebt, dat je een andere weg wilt inslaan.

Wat het je oplevert

Wanneer je je eroverheen weet te zetten, wanneer je er doorheen durft te gaan, levert het je ook zoveel moois op!
Zoals:

  • Dat heerlijke gevoel wanneer je echt bewust en veel meer geniet van waar JIJ voor kiest!
  • Beseffen dat jij zelf voor dat fijne genietende gevoel kan zorgen en niet afhankelijk bent van wat anderen – over jou – zeggen
  • Genieten van waar JIJ hard aan of voor hebt gewerkt

Dus dat woord GENIETEN…

Als het eerder nog niet voldoende aanwezig was…. Laat het maar steeds meer en meer aanwezig zijn!
Stel jezelf de vraag: geniet ik hiervan? Ga ik me hierdoor beter, tevreden, goed, positief of in ieder gevak positiever voelen?

Ik zei het al, het zal niet elke dag een ideale dag zijn, maar zo’n ‘niet ideale’ dag kan dan een heel goede dag zijn om er weer bij stil te staan: waarom is het geen allerbeste dag? Wat kan ik zelf doen: een en ander accepteren of een en ander anders oppakken? Wat levert het mij op, hoe zal ik me eronder gaan voelen?

Genieten gaat nóg beter lukken…

Wanneer je in staat bent om vaker voor jezelf te kunnen en durven kiezen.
Jij bent net zo belangrijk als ieder ander. Mensen uit jouw omgeving kiezen ook weleens voor zichzelf. Ze maken ook keuzes die bij hen passen, die hen een goed gevoel geven.

Dat heb jij ook verdiend!

Ik heb dan ook niet voor niets de 30-daagse “Empower Yourself” voor jou klaarstaan.

Ga ermee aan de slag, empower jezelf, versterk jezelf en ga steeds meer genieten van wat je kiest:empower yourself Cherryl Challenges

 

 

 

 

Welkom op Cherryl Challenges! Als jouw Zelfbewustzijn-Coach help, ondersteun en coach ik jou graag in het vergroten van jouw zelfbewustzijn. Dit leidt jou naar meer zelfvertrouwen, kracht, durf, openheid en positiviteit en maakt jou extra sterk in het maken van jouw eigen, bewuste keuzes. Hoe mooi is het om zo bewust en positief jouw eigen leven in te kunnen vullen en te leven? <3

www.facebook.com/cherrylchallenges

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.